Gdańsk : Wielki Młyn (XIV w.) - Murman, Marian (1922-2008).; Przedsiębiorstwo Upowszechniania Prasy i Książki "Ruch". ([Miejsce nieznane] : Biuro Wydawnicze "RUCH", 1960)
Przedstawia Wielki Młyn w Gdańsku, widok z ulicy Katarzynki, około 1960 roku.
Data według przedstawienia.
Keywords: Wielki Młyn (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- karty pocztowe