Kontemplacja, działanie, apostolstwo / Walerian Słomka. - Słomka, Walerian (1933- ).
1. Pojęcie kontemplacji, działania i apostolstwa. - pojęcie kontemplacji. - pojęcie działania. - pojęcie apostolstwa. 2. Vita contemplativa, vita activa, vita mixta. 3. Dynamizm doznawania i działania jako podmiotowe źródło życia kontemplacyjnego i czynnego. - dynamizm doznawania podmiotowym źródłem życia kontemplacyjnego. - dynamizm działania źródłem życia czynnego. - życie kontemplacyjne i życie czynne.