Problem dyskryminacji kobiet wśród współczesnych chasydów dynastii satmar / Katarzyna Kornacka-Sareło. - Kornacka-Sareło, Katarzyna
Chasaydyzm, Chasydzi satmarscy, Feminizm żydowski, Dybuk Szymona An-skiego, perspektywa feministyczna, Debora Feldman.