Halka Stanisława Moniuszki : Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka Gdańsk 22 lipca 1953. ([wydawca nieznany], 1953)
Plakat przedstawia młodą kobietę w stroju ludowym skaczącą do rzeki na tle panoramy Tatr. W prawym dolnym rogu inicjały autora plakatu: SŻ.