Halka Stanisława Moniuszki : Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka Gdańsk 22 lipca 1953. (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1953)
Plakat przedstawia młodą kobietę w stroju ludowym skaczącą do rzeki na tle panoramy Tatr. W prawym dolnym rogu inicjały autora plakatu: SŻ.
Keywords: Opera Bałtycka (Gdańsk); 1901-2000; 1945-1989; Opera (przedstawienie); Gdańsk (woj. pomorskie); Plakat