Ex Libris Lev Bartoš / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1938)
Przedstawia ręce oparte na książce i dolną część krucyfiksu. U dołu napis: Ex Libris Lev Bartoš. Pod wyobrażeniem ołókiem autograf aut. i data.