[Afisz teatralny. Incipit:] Abonnement suspendu. Heute Dienstag, den 1. September 1818. Das Blatt hat sich gewendet. Ein Original-Lustspiel in 5 Aufzügen von Schröder. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1818)
Afisz przedstawienia "Das Blatt hat sich gewendet. Ein Original-Lustspiel in 5 Aufzügen" Friedricha Ludwiga Schrödera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Schröder, Friedrich Ludwig -- (1744-1816).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w