Ex Libris Mieczysława Opałka Rudolf Mękicki. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) (1921)
W miejskim zaułku stoi mężczyzna grający na gitarze. U dołu napis: Ex Libris Mieczysława Opałka. Pod kompoz. wyryty napis: Rudolf Mękicki Lwów 1921.