Ex Libris Mieczysława Opałka - Mękicki, Rudolf (1887-1942).; Opałek, Mieczysław Władysław (1881-1964). (Lwów, 1921)
W miejskim zaułku stoi mężczyzna grający na gitarze. U dołu napis: Ex Libris Mieczysława Opałka. Pod kompoz. wyryty napis: Rudolf Mękicki Lwów 1921.