Dr. Kniewel Archidiakon zu St. Marien - Schamberg, A. (..-18..).; Kiehlmann, Carl, Heinrich (1801-?).; Rahnke, August (17..-18..).; Gerhard'sche Offizin (Gdańsk). (Gdańsk : F. S. Gerhard, 1833)
Przedstawia portret w popiersiu Theodora Friedricha Kniewela, duchownego kościoła Mariackiego w Gdańsku.
Poniżej kompozycji, po lewej: "N. d. Leb. gez. V. C. Kiehlmann 1833"; po prawej: "A. Schamberg lith.", po środku: "Druck des lith. Inst. v. A. Rahnke in Elbing (durch E. Prescher)"; poniżej: komp.: "Dr. Kniewel / Archidiakon zu St. Marien. / Danzig bei F.S. Gerhard".
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014