Vue de Dantzick. - Mondhare, Louis Joseph (17..-1792) (Louis Joseph Mondhare, 1760)
Przedstawia rzekomą panoramę Gdańska od strony morza, z żaglowymi statkami handlowymi na pierwszym planie. W rzeczywistości panorama przedstawia inne, nierozpoznane, miasto.