[Afisz. Incipit] Rolniku! ... Jeśli wywiązałeś się z obowiązków dostaw zbóż korzystaj więc ze sprzedaży nadwyżek zbożowych ... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o możliwości sprzedaży nadwyżek zbożowych oraz kupna artykułów w cenach detalicznych (radioodbiornik, zegarek, rower, maszyna do szycia, motocykl).