Gdańsk - Ratusz staromiejski gotycki z XIV w., przerobiony w okresie renesansu (po konserwacji) fot. Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Wydawnictwo "Sztuka", 1945)
Przedstawia powojenną odbudowę Ratusza Głównego Miasta i Długiego Targu, ok. 1955 r.