Gdańsk - Ratusz staromiejski gotycki z XIV w., przerobiony w okresie renesansu (po konserwacji) - Uklejewski, Janusz (1925-2011).; Wydawnictwo "Sztuka" (Warszawa). (Warszawa : Wydawnictwo "Sztuka", 1945)
Przedstawia powojenną odbudowę Ratusza Głównego Miasta i Długiego Targu, ok. 1955 r.
Data wg przedstawienia i działalności wyd.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe