[Afisz teatralny] Poskromienie złośnicy : komedia w 11 obrazach Wiliama Shakespeare'a / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Afisz teatralny informujący o premierze 24.09.1949 r. Teatr Wielki w Gdańsku, ul. Rokossowskiego 15. Inscenizacja i reżyseria: Stanisław Kwaskowski, dekoracje i kostiumy: Feliks Krassowski, kierownictwo literackie: Malwina Szczepkowska.