Iohannes Lipski / Sysang. - Sysang, Johann Christoph (1703-1757) (1736)
Przedstawia Jan Lipski (1690-1746). Z książką w lewej ręce, prawa ręka w geście wskazującym; w półpostaci, 3/4 w prawo, w owalnej profilowanej ramie wspartej na cokole, na którego stopniach dwa putta trzymają kartusz z herbem Grabie. W tle draperia.