Ex Libris Jana Gordona - Kulikowska, Maria (1895-1989).; Gordon, Jan (szybownik). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1940)
Szybowiec na tle morza i pól, pośrodku napis: Ex Libris Jana Gordona.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.