Litwa : dwa stulecia fotografii = Lithuania : two centuries of photography / autorzy esejów Adam Mazur, Agnė Narušytė ; teksty działowe Adam Mazur ; redaktor prowadząca Paulina Orłowska-Bańdo ; tłumaczenie z polskiego na angielski Jessica Taylor-Kucia ; tłumaczenie z litewskiego na polski Paulina Ciucka ; tłumaczenie z litewskiego na angielski Erika Lastovskytė-Frittoli. - Mazur, Adam (1977- ).; Narušytė, Agnė (1970- ).; Orłowska-Bańdo, Paulina; Taylor-Kucia, Jessica; Ciucka, Paulina; Lastovskytė-Frittoli, Erika (1981- ). (Międzynarodowe Centrum Kultury, 2023)
Album wydany przy okazji wystawy "Litwa : dwa stulecia fotografii" zorganizowanej przez Międzynarodowe Centrum Kultury we współpracy z Lietuvos fotomenininkų sąjunga (16.06.-24.09.2023), zawiera katalog wystawy.