Ex Libris Jreny Lesznerówny HB. - Hradečný, Bohumil (1876-1960) (1941)
Przedstawia zimowy pejzaż wiejski. U dołu napis: Ex Libris Jreny Lesznerówny. Sygn. aut. HB w obrębie kompoz. Pod przedstawieniem ołówkiem autograf aut.