Danziger Architekturbilder (Verlag von L. Saunier's Buch- und Kunsthandlung in Danzig, 1887)
Przedstawia na jednej planszy panoramiczny widok Gdańska z Góry Gradowej oraz sześć najbardziej znanych, reprezentacyjnych budowli miejskich, od góry: Brama Wyżynna, budynek parlamentu prowincjonalnego przy Długich Ogrodach (wzniesiony w latach 80. XIX w.), Żuraw nad Motławą, Ratusz Głównego Miasta w perspektywie Długiego Targu i ul. Długiej, Wielka Synagoga (ukończona w 1887 r.), Dwór Artusa ze Studnią Neptuna.