Marie romantyków : metafizyczne wizje kobiecości : Mickiewicz - Malczewski - Krasiński. Instytut Filolofii Polskiej Uniwersytetu w Białymstoku, Białystok 2003 (seria wydawnicza "Czarny Romantyzm") / Jarosław Ławski. - Ławski, Jarosław (1968- ).
Recenzja książki.