Ex Libris Emilii Lesiewicz / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1959)
Przedstawia kwiat róży na tle czerwonego kwadratu, napis z lewej strony po skosie: Ex Libris, u dołu: Emilii Lesiewicz. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.