Ex libris Filip Trzaska / EK. - Kuczyński, Edward (1905-1958) ([wydawca nieznany], 1956)
Gryf w koronie na zaczernionym tle. Nad rysunkiem odzielony kreską napis "Ex Libris", zaś pod, również podkreślony, "Filip Trzaska". Nazwisko właściciela ekslibrisu rozdzielone herbem Trzaska.