Józefa Czecha Kalendarz Krakowski : na rok... - Czech, Józef (1806-1876) (w księgarni J. Czecha, 1861)
Liczby wrotów kalendarskich, ruchome święta ; wiadomości gospodarskie, obrazki z przeszłości, jarmarki w Galicyi ; od 1870 cenniki: telegrafy, poczty, drogi żelazne ; kalendarz dla strzelców ; od 1877 "Szematyzm Krakowa" ; od 1888 Kronika Krakowska [zaw. wydarzenia z roku poprzedniego], kronika żałobna, kalendarz dworski (genealogia panującego domu cesarskiego w Austryi), kościelny, wojskowy; Przechadzka kronikarza po Rynku etc.