Józefa Czecha Kalendarz Krakowski : na rok... - Czech, Józef (1806-1876). (Kraków : w księgarni J. Czecha, 1861)
Liczby wrotów kalendarskich, ruchome święta ; wiadomości gospodarskie, obrazki z przeszłości, jarmarki w Galicyi ; od 1870 cenniki: telegrafy, poczty, drogi żelazne ; kalendarz dla strzelców ; od 1877 "Szematyzm Krakowa" ; od 1888 Kronika Krakowska [zaw. wydarzenia z roku poprzedniego], kronika żałobna, kalendarz dworski (genealogia panującego domu cesarskiego w Austryi), kościelny, wojskowy; Przechadzka kronikarza po Rynku etc.
Tyt. okł.
W 1866 Historya kalendarstwa w Polsce, [s.2].
Dostępne w formie elektronicznej.
Keywords: Książki adresowe -- Polska -- Kraków -- 19 w. -- czasopisma; Kraków (Polska) -- 19 w. -- kalendarze -- czasopisma; Kraków (Polska) -- historia -- czasopisma; Stare Miasto (Kraków, Polska ; dzielnica) -- przewodniki; Kalendarze -- Polska -- Kraków -- 19 w