[Gdańsk : Targowisko] / fot. Witold Węgrzyn. - Węgrzyn, Witold (1945- ). (1960)
Przedstawia handlarzy butami na targowisku znajdującym się w okolicy ul. Pszennej, widoczna Nowa Motława, w głębi koszary przy ul. Łąkowej oraz budynek Akademii Muzycznej, po lewej nie istniejący dzisiaj mostek nad Nową Motławą, ok. 1965 r.