[Gdańsk : Targowisko] - Węgrzyn, Witold (1945- ). (Gdańsk, 1960)
Przedstawia handlarzy butami na targowisku znajdującym się w okolicy ul. Pszennej, widoczna Nowa Motława, w głębi koszary przy ul. Łąkowej oraz budynek Akademii Muzycznej, po lewej nie istniejący dzisiaj mostek nad Nową Motławą, ok. 1965 r.
Data wg przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Dolne Miasto (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- fotografie