Księgozbiór Feliksa Lewińskiego / Witkacy. - Witkiewicz, Stanisław Ignacy (1885-1939) ([wydawca nieznany], 1917)
W obramowaniu na tle krajobrazu siedząca postać czytająca książkę, za nią stoi olbrzym, u dołu w ramce napis: Księgozbiór Feliksa Lewińskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.