ExLibris E[dmunda] P[uzdrowskiego] Ryszard Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1970)
Fragment kabiny statku kosmicznego. Nad szachownicą siedzi człowiek w skafandrze, dwaj inni unoszą sie na linach w przestrzeni. Napis: ExLibris i monogram E. P. Rok w obrębie kompoz. Pod kompozycją sygn. aut.