Z Książek Szachowych Pawła Kerntopfa / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1970)
Trzy figury szachowe, ustawione jedna nad drugą, u dołu napis: Z Książek Szachowych Pawła Kerntopfa. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.