Aus Danzigs Vergangenheit Artushof (Börse) U. Steffen'sches Haus / [fot. Eduard Flottwell]. - Flottwell, Eduard (1811-1862) (Verlag : Clara Bernthal, 1900)
Przedstawia Dwór Artusa i Złotą Kamienicę (Steffen'sches Haus) w 1853 r. Ujęcie od strony Zielonej Bramy.