Ex Libris Edwarda Rużyłły Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1968)
Przedstawia hełm i husarskie skrzydło oplecione przez węża. U dołu napis: Ex Libris Edwarda Rużyłły. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.