Ex Libris Edwarda Rużyłły - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Rużyłło, Edward (1909-2009). ([S. l.], 1968)
Przedstawia hełm i husarskie skrzydło oplecione przez węża. U dołu napis: Ex Libris Edwarda Rużyłły. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.