Rysunki i akwarele okresu romantyzmu niemieckiego : wystawa ze zbioru graficznego Staatsgalerie w Stuttgarcie = Zeichnungen und Aquarelle der deutschen Romantik : eine Ausstellung der Graphischen Sammlung der Staatsgalerie Stuttgart / teksty i katalog Udo Felbinger ; "Wpływ romantyzmu niemieckiego na sztukę polską w XIX wieku" Anna Kozak ; przekł. na jęz. pol. Ewa Żakowska, Anna Kozak ; przekł. na jęz. ang. Pauline Cumbers, John W. Gabriel (katalog) ; przekł. na jęz. niem. Barbara Ostrowska (Text Kozak) ; koncepcja Ulrike Gauss [et al.]. - Felbinger, Udo (Ulrike Gauss im Auftr. des Ministeriums für Wissenschaft, Forschung und Kunst des Landes Baden-Württemberg, 2002)
Katalog wystawy: Muzeum Narodowe w Warszawie, 18 lipiec - 8 wrzesień 2002.