Ex Libris Dris Alexandri Birkenmayer / Alfred Birkenmayer. - Birkenmayer, Alfred Józef (1892-1977) (1929)
W obramowaniu wypełnionym ornamentem kwiatowym koło z umieszczoną w nim głową męską z profilu. Wokoło napis: Ex Libris Dris Alexandri Birkenmayer, niżej ruoin z Nr. Pod wyobrażeniem ryte nazwisko artysty i data.