Ex Libris Dris Alexandri Birkenmayer - Birkenmayer, Alfred Józef (1892-1977).; Birkenmajer, Aleksander (1890-1967). ([Miejsce nieznane], 1929)
W obramowaniu wypełnionym ornamentem kwiatowym koło z umieszczoną w nim głową męską z profilu. Wokoło napis: Ex Libris Dris Alexandri Birkenmayer, niżej ruoin z Nr. Pod wyobrażeniem ryte nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.