[Żaglowce na Motławie przy nabrzeżu Wyspy Spichrzów] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (1910)
Łodzie rybackie na Motławie w Gdańsku. W głębi widok na Żurawia, Rybackie Pobrzeże i Ołowiankę.