Ex Libris Kurt von der Mühlen / B. Heroux. - Héroux, Bruno (1868-1944) (1910)
Między dwiema kolumnami stoi naga kobieta trzymająca w uniesionych rękach zasłonę, za którą widać grecką świątynię, u dołu siedzi mężczyzna przed kamiennym głazem z rylcem w ręku. Poniżej napis: Ex Libris Kurt von der Mühlen. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.