Ze Zbiorów Dr Eug. Piotrowskiego - Pawlikowska, Halina (1931-2013).; Piotrowski, Eugeniusz (1919-2008). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1964)
Wśród falistych linii sylwetka mężczyzny, wyżej siedzącej kobiety, nad nimi książka z rysunkiem ratusza wrocławskigo w owalu, wokoło napis: Ze Zbiorów Dr Eug. Piotrowskiego.
Na odwrocie ołówkiem nazwa artysty, data według Ekslibris polski.
Strona Ekslibris polski, dostęp 29.10.2018
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.