"Trudni" uczniowie w wolontariacie / Jan Kaczkowski, Anna Janowicz. - Kaczkowski, Jan (1977-2016)
Zakres i treść: charakterystyka uczniów szkół zawodowych, uczniowie szkół zawodowych w wolontariacie, analiza przypadków - zmiany postaw pod wpływem wolontariatu hospicyjnego, trudności i obawy w pracy z młodzieżą zagrożoną wykluczeniem.