Jerzy Afanasjew - Groch z kapustą czyli cicer cum caule : Kabaret Literacki z tekstami Juliana Tuwima / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1971)
Program teatralny prapremiery 5.06.1971 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Wybór tekstów i reżyseria: Ryszard Ronczewski, scenografia: Alina Ronczewska-Afanasjew, muzyka: Andrzej Głowiński.