[Kościół św. Mikołaja w Gdańsku] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia kościół św. Mikołaja, widok od poł. wsch., na pierwszym planie róg ul. Lawendowej (Lavendelgasse) i Szklary (Scheibenrittergasse) , ok. 1900 - 1915 r.