Boskie atrybuty w świetle nauki o Trójcy Świętej / Carlos García Andrade ; tł. Grzegorz Ostrowski. - García Andrade, Carlos (1954- )
1. Uzasadnienie. - płaszczyzna biblijna. - płaszczyzna filozoficzna. - płaszczyzna teologiczna. 2. Istota istoty: miłość. 3. Nowy obraz Boga. - Wszechmocny. - Święty. - Sprawiedliwy.