Boskie atrybuty w świetle nauki o Trójcy Świętej - García Andrade, Carlos (1954- ); Ostrowski, Grzegorz (tłumacz) (2003)
1. Uzasadnienie. - płaszczyzna biblijna. - płaszczyzna filozoficzna. - płaszczyzna teologiczna. 2. Istota istoty: miłość. 3. Nowy obraz Boga. - Wszechmocny. - Święty. - Sprawiedliwy.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Teologia trynitarna; Teologia katolicka; Artykuł z pracy zbiorowej