Teka Stańczyka. - Koźmian, Stanisław (1836-1922).; Szujski, Józef (1835-1883).; Tarnowski, Stanisław (1837-1917).; Wodzicki, Ludwik (1834-1894). (Kraków : Redakcja Przeglądu Polskiego, 1870)
Rec. Jubileusz broszury / Ludwik Straszewicz // Kraj. Petersburg. - R.13, nr 52 (11 stycz. 1895).
Wyd. anon. Nazwa aut.: Stanisław Koźmian, Józef Szujski, Stanisław Tarnowski, Ludwik Wodzicki.
Estr XIX. I wyd.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teka_Sta%C5%84czyka
Keywords: Stańczycy; Działacze polityczni -- Galicja (region) -- postawy -- 19 w; Konserwatyzm -- Galicja (region) -- 19 w; Liberalizm -- Galicja (region) -- 19 w; Idee polityczne -- Galicja (region) -- 19 w; Galicja (region) -- 1867-1918 (Okres autonomii) -- opinia publiczna; Satyra polityczna polska -- 19 w