Adam Mickiewicz - Dziady - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1979)
Afisz teatralny premiery, która miała miejsce 3.11.1979 r. w Teatrze Wybrzeże. Reżyseria Maciej Prus, scenografia Sławomir Dębosz, kostiumy Irena Biegańska, muzyka Jerzy Satanowski, plastyka gestu Zbigniew Papis.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.