Sonaten-Abend : Ella Mertins, August Hewers. (Danzig : [s.n., 1926)
Program wieczoru artystycznego, który miał miejsce w Gdańsku 16 listopada 1925 r. w auli Politechniki Gdańskiej.
Rok wyd. ustalono na podst. prasy gdańskiej.
Pod światło widoczny znak wodny - ptak siedzący na gałęzi.
Keywords: Życie muzyczne -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- źródła; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- życie artystyczne