[Różne ilustracje dotyczące Gdańska, Pomorza i Prus]. (1800)
Zbiór wycinków ilustracji gazetowych i książkowych, wykonanych w różnych technikach graficznych (między innymi drzeworyty sztorcowe, staloryty, litografie), przedstawiających tematy związane z Gdańskiem, Pomorzem i Prusami.