Ex libris Ella Engel / E. Grabowski. - Grabowski, Edward (1904-1966) ([wydawca nieznany], 1961)
Przedstawia zbójnika tańczącego przy palącym się ognisku, u dołu napis: ex libris Ella Engel. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.