Ex libris Ella Engel - Grabowski, Edward (1904-1966).; Engel, Ella. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1961)
Przedstawia zbójnika tańczącego przy palącym się ognisku, u dołu napis: ex libris Ella Engel. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.